Vroege kerstshoppers krijgen een gratis cadeau (t.w.v. €399) - actie eindigt op 2 dec
De belangrijkste diamant-mijnen zijn te vinden in de volgende landen: Angola, Australië, Botswana, Brazilië, Canada, China, Congo, Namibië, Rusland, Sierra Leone, Zuid-Afrika, Tanzania. Kleine koolstof deeltjes zijn miljoenen tot biljoenen jaren onder de grond samen geperst tot een uiteindelijk diamantkristal. Na lange tijd zorgt de verandering van de aarde ervoor dat deze diamanten naar boven worden geduwd. Denk hier bijvoorbeeld aan vulkanen die ontstaan.
Tot de 18e eeuw waren de enige bekende vindplaatsen voor diamant India en Borneo. Diamant zoekers en geologen van over de hele wereld kwamen daarheen voor het vinden van diamanten. De vindplaatsen zijn na deze tijd afgeschermd en streng bewaakt om uitputting te voorkomen. Vervelend genoeg was dit al te laat. De mijnen zijn in snelle tijd volledig uitgeput en mensen zijn gaan zoeken naar andere vindplaatsen voor diamant. Rond 1725 zijn de grote mijnen in Brazilië ontdekt. Waarna in de helft van de 19e eeuw in Afrika de grote diamant mijnen zijn gevonden. Afrika was aan het eind van 1970 de belangrijkste diamant producent. In 1985 ontstond er een dramatische verandering binnen de diamant industrie. In Australië en later ook in Canada (2000), zijn nieuwe diamant vindplaatsen ontdekt. De diamant markt is in vergelijk met de vondst van de Afrikaanse mijnen nog nooit zo veranderd. In 1990 groeiden bekende diamantslijpers uit tot de grootste diamant-slijp bedrijven. De pracht van Diamant is ongekend en wordt dan ook al eeuwen lang gewaardeerd. Van voor de 20e eeuw was er weinig wetenschappelijke kennis over diamant. Dankzij veel onderzoek door onder andere chemisi, geologen, mineralogen, etc. is er in de afgelopen 50 jaar veel ontdekt op het gebied van diamant. Zo kunnen er bijvoorbeeld andere diamant vindplaatsen worden ontdekt en/ of voorspeld.
De meeste mythes rondom diamanten zijn van oorsprong uit India en zijn door Europese handelaren doorgegeven. Ondertussen leven er over de hele wereld verschillende mythes en betekenissen voor wat betreft de diamant. In het oude hindoeïsme was het ten strengste verboden om geslepen diamanten te dragen als sieraad. Dit zou zorgen voor tegenslagen in het leven. In de Middeleeuwen waren er veel schrijvers afkomstig uit het westen die geloofden dat diamant de krachten had om mensen te kunnen genezen tegen vergiftigingen. Hiernaast waren er natuurlijk ook andere schrijvers die beweerden dat je juist vergiftigd zou worden bij het aanraken van diamant.
Voor veel mensen is het nog onduidelijk wat er precies bedoeld wordt het bloeddiamanten. Hebben bloeddiamanten een rode kleur of zijn deze zeldzaam? Jammer genoeg is dit niet de juiste betekenis van deze benaming en heeft dit te maken met alle mensen die moeten sterven door de verkoop van deze diamanten. Na de ontdekking van diamanten in Africa zijn er veel discussies ontstaan over de juiste manier van het winnen van de diamanten. De diamanten werden namelijk verkocht om vervolgens burgeroorlogen te kunnen financieren. Van de diamant opbrengst werden wapens en dergelijke gekocht om vervolgens volkeren uit te kunnen roeien en hun rijk te kunnen vergroten. Om deze handel en vooral de oorlog te kunnen stoppen is het Kimberley proces gestart. Meer informatie over het Kimberly proces vind je hier.